21 Eylül 2011 Çarşamba

MÜMTAZ İDİL: OLMADI SAYIN CUMHURBAŞKANIM

Benim dilim sürçebilir.
Sıradan bir insanım. Seslendiğim insanlar sınırlı. Arada kaynar gider, ama sizin diliniz sürçemez. Söylediklerinizin her kelimesini tartarak söylemek zorundasınız. Düşünerek ve bilerek...
Bu yüzden yanınızda onlarca danışman bulunuyor.
Ankara’daki patlama gündemi allak bullak etti. Almanya’dan yaptığınız açıklama ise tuzu biberi oldu Sayın Cumhurbaşkanım. Patlamada hayatını kaybedenlere başsağlığı dilediniz. Bilmem sizi bu konuda uyaran oldu mu?
“Patlamada hayatını kaybedenlere başsağlığı dilerim,” dediniz.
Ama Sezar’ın hakkını da vermek gerek. İstihbaratınız Başbakan’dan çok daha ileride. Dahası İçişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı’ndan da ileride... Her iki bakan da 15 yaralıda ısrar ederken, siz ta Almanya’dan ölenler olduğunu ilk haber veren oldunuz.
Hele Başbakan’ın istihbaratı tam anlamıyla sınıfta kaldı. New York’tan yaptığı açıklamada olayın henüz terör olayı olup olmadığının bilinmediğini söyledi.
Haksız da sayılmazdı belki. İçişleri Bakanı da, Ankara Valisi de ısrarla elinde tüp olan birinin sokağa tüpü fırlattığını söylüyorlardı. Öyle olmasını da çok istiyorlardı aslında. Nereden çıkmıştı bu terör belası şimdi? Değil mi ama?
Ne demek istedi böylelikle terör örgütü?
“Kandil’e kara harekâtı falan düşünmenize gerek yok. Kandil’i alıp da ne yapacaksınız? Biz burada, Ankara’nın göbeğindeyiz. TBMM’ye 200, Başbakanlığa 120 metre ötedeyiz. Davullu zurnalı Kandil çıkartmanız sizin olsun. Kandil’i alsanız ne olur almasanız ne olur. Biz Ankara’dayız…”
İşte bu mesajı ilettiler.
Bir mesaj da Obama ile görüşecek olan Başbakan Erdoğan’aydı: Obama ile bizimle ilgili pazarlığa sakın girme, gibisinden…
Şimdi Sayın Başbakan da sıkıntılı elbette. Terörün kentleri de saracağına ilişkin PKK’lılar, Başbakanlık-MİT-PKK görüşmesinde dile getirmişlerdi.
Ama ben yine de sizin sözlerinize takıldım Sayın Cumhurbaşkanım… Ülkenin en tepesindeki adam olarak biraz daha özen göstermeliydiniz sözlerinize.
Yüzünüzde alışkanlık haline gelen hafif tebessümü de her zaman kullanmamanız dileğiyle…

Mümtaz İdil
Odatv.com

21.09.2011 11:10

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.